Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Aberrált atya gyóntatószéke

"Ha lesz egy cseh macskám, Karelnak fogom hívni."

Linkblog

HTML

Kutya világ a Vörösben

2008.03.03. 16:11 | Aberrált | Szólj hozzá!

A Lopunk, nem ám holmi tucat-feldolgozás banda, mint az ilyesfajta zenekarok többsége. Főleg hogy tagságuk jócskán túl van már a harmincon, s ha emlékeim nem csalnak, már a ’90-es évek közepe óta nyomják az ipart, vagyis a punk szubkultúra alapvető klasszikusait játsszák teljes profizmussal és hitelességgel. Van-e abszurdabb és eltaláltabb, mint egy őszülő, szemüveges, öltönyös frontember, aki teljes beleéléssel, metszően kegyetlen hangon prezentálja a Sex Pistols-tól a „God Save The Queen”-t, vagy a Dead Kennedys „California Über Alles” című himnuszát? Ha emellett még a tévészékház elnök jelölje is – mint Hammer Ferenc -, az még külön megér egy misét.
Ám az öreg punkok élete nem csak játék és mese! Mint az a földalatti életben tapasztalható, egyik zenei társulat sem szeret a buli végén játszani, mivel a hajnali órákra a zenészek hajlamosak álmossá, vagy ittassá válni, a közönség szintén tragikusan lerészegedik, hazamegy, vagy álomra szenderül, így a hangulatra a „lagymatag” lesz a legfrappánsabb jelző.
Valószínűleg a Lopunk sem szeretett volna magáénak tudni egy hasonlóan negatív élményt pénteken a Vörös Yukban, ezért átkérte magát egy korábbi időpontra, amire viszont nem ért oda a teljes tagság. A csúszás és sietség miatt egy rövid és kezdetben látszólag kínos produkció következett, amit az idő közben megérkező másodgitáros a színpadra lépés helyett a közönség soraiból élvezhetett végig.
A fellépést végül a nagy számban megjelenő publikum mentette meg valamennyire, de ez a morcosan levonuló csapat aktív gitárosát nem vigasztalta; az öltözőbe beérve szemrehányóan vágta hozzám – mintha bármi közöm lenne a szervezéshez -, hogy elrontottuk a hétvégi fociját és a pályáról lett ide ráncigálva.
Ó, csak ezt ne mondta volna! Mondta volna, hogy éppen a kedvenc kocsmájában a kedvenc zeneszáma szól, s mikor az első Unicumot emeli a szájához csöng az a rohadt telefon. Vagy tiltakozott volna azzal, hogy épp egy tüzelő nőstény melltartóját próbálta inaktiválni erős izgalmi állapotban, mikor megszólalt a csengő. Vagy hogy épp egy tüntetésen készült ököllel kettétörni egy rohamrendőr plekszi pajzsát, mikor a szervező a szűrénél fogva Óbudára rángatta, hogy irány a világot jelentő deszkák. Csak a labdarúgást ne!
Mert hát a „Holiday In The Sun” helyett egy levegővel töltött tárgyat rugdalni a gyepen, mégiscsak kiábrándító cselekedet.

A bejegyzés trackback címe:

https://aberralt.blog.hu/api/trackback/id/tr2363606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása